8e ZEEUWSE JEUGDVISDAG
een dag met een toffe groep, prachtig weer en héél veel vis!

facebook


Kwart voor 6, een ellendig monotoon, geluid dringt mijn langzaam bijkomende bewustzijn binnen… De wekker… Aaaargh… Laat me gerust, rotding! Waarom is het altijd zo lekker ’s ochtends onder het dekbed?... Ik wil nog even blijven liggen, maar verplicht mezelf om het dekbed open te slaan zodat het meteen een stuk minder lekker is om te blijven liggen. Half slapend strompel ik naar de badkamer en langzaam komt het motortje op gang. Beneden gekomen, gelijk de PC aan gezet, de weersvooruitzichten voor de dag en de actuele golfhoogten geraadpleegd. Dat zag er allemaal prima uit, gelukkig. Tegen 6.30u de auto uit de garage gereden, viskist er in en karren richting Vlissingen. Niks is zo aangenaam als je alléén in de auto zit, rijdend over een quasi lege snelweg, dan vre-se-lijk vals meebrullen met de radio die harder staat dan goed voor je is! Daar wordt een mens wakker en helder van. Jeugdvisdag… here I come, vandaag gaat het gebeuren!

Bij de sluizen aangekomen was het al behoorlijk druk. 40 jeugdige aspirant zeevissertjes stonden ongeduldig te wachten op de dingen die komen zouden. Uiteraard werden zij begeleid door vader, moeder of beiden. Sommigen hadden ook nog een broer of zus meegebracht… Best veel volk op de kade zo vroeg op de ochtend… Kort na 8 uur zaten al onze gasten, tot hun oren in een reddingvest verpakt, aan boord van de Wiesje, The Pirate II, Limanda of Zeearend en werd de sluis ingevaren. Aan de andere kant van die grote, dikke deuren lag, in de monding van de Schelde, de grote plas waar we vandaag zouden vissen. Omdat het weer geweldig meewerkte, konden we zonder aarzelen koers zetten naar een stek richting zee, waar de laatste weken zéér goed gevangen was. De weersomslag van de laatste dagen had daar gelukkig niets aan veranderd, zo bleek al snel. De toppen van de door Pure Fishing (o.a. Penn, Shakespeare, Mitchel) geschonken hengels met molen en lijn, gingen al snel één na één aan het rammelen en dat bleef de ganse dag duren, zonder ophouden, ook tijdens de kentering bleef de vis komen. Er zit momenteel geweldig veel vis in de Scheldemonding. Als je nog een dag zoek te maken hebt en je doet dat liefst op een leuke manier, neem even contact met een van de schippers, het is het moment. Ook de haaitjes beginnen behoorlijk los te komen!
 

De geweldige kwaliteit van het aas, wat verzorgd werd door Het Piertje uit Colijnsplaat en Brouwers Hengelsport uit Bergen-op-Zoom, zal zeer zeker bijgedragen hebben aan het feit dat het ene doublet na het andere triplet werd boven gehaald. Voor onze kleinste vissertjes die, amper boven de railing uitkwamen, was dat een hele opdracht. Toch lieten ze zich niet kennen en bleven net als hun grotere buurman flink de ene schar na de andere wijting binnen halen. Tussendoor werd de vis, die nadrukkelijk zijn of haar aanwezigheid meldde door fanatiek de hengelstop te laten schudden, gelaten voor wat hij was om een gevulde koek, een broodje worst of gehaktbal naar binnen te werken. Dat waren eigenlijk de schaarse rustige momenten aan boord: wanneer de meute gevoederd werd…

Tegen half vier zat de overgrote meerderheid flink op het tandvlees (ook de begeleiding was behoorlijk “van dikte”) en was het tijd om de kant op te zoeken. Reddingvesten weer aan, anker op en koers richting Vlissingen. Iedere deelnemer had, naast een gezonde blos op de wangen, een aardig zootje bakvissen in de koelbox. Eens ze weer vaste grond onder de voet hadden, moesten ze voor de laatste keer onze aanwijzingen opvolgen voor de groepsfoto. Daarna werd het commando overgedragen, het “ouderlijk gezag” weer in ere hersteld en zat het er voor ons op. Een aantal deelnemertjes hadden nog een autorit van méér dan 2 uur voor de boeg! Veel gaan ze daar gegarandeerd niet van gemerkt hebben… Ik weet 100% zeker dat een aantal de stoplichten bij de oprit van de A58 niet gehaald hebben maar dan al lang en breed, scheef hangend op de achterbank, in dromenland waren.

We hebben al een aantal, werkelijk prachtige, jeugdvisdagen mogen meemaken, maar deze was een absolute topper. Alles zat mee. Zulke topdagen kunnen uiteraard enkel door de inbreng van onze schippers die volledig gratis voor ons hun boot en tijd ter beschikking hebben gesteld. Dat kan ook enkel door de logistieke steun die we van Pure Fishing, de importeur van o.a. Penn, Mitchel en Shakespeare, die volledig kosteloos elk van de 40 kinderen van een hengel met molen en lijn hebben voorzien. Zonder Brouwers Hengelsport uit Bergen-op-Zoom en Het Piertje uit Colijnsplaat is er geen aas en valt er niet te vissen. Zonder de inzet van onze begeleiders is deze organisatie onmogelijk. Iedereen die op een of andere manier heeft bijgedragen aan het welslagen van deze dag, van harte bedankt! Je hebt bijgedragen tot een dag waarbij werkelijk een autocar vol kinderen een geweldige dag hebben meegemaakt en waarbij de bootsportvisserij zich wellicht geen betere promotie kan inbeelden.

om onze sponsors een zo breed mogelijke dekking te bieden, wil ik vragen om de albums te delen/leuk te vinden op jullie Facebook-pagina's. Kleine moeite...

Graag tot de volgende keer!
Koen De Bièvre
 

FOTO'S, HÉÉL VÉÉL FOTO'S

Omdat we zo veel foto's ter beschikking hebben, zijn ze per boot in een album geplaatst. Per album kan je kiezen om zelf de beelden die je wil zien aan te klikken of een diashow te laten lopen, al dan niet automatisch. Kom je een foto tegen die je graag wil hebben, dan kan je bij de vergrote weergave rechts onderaan op het download icoontje klikken en haal je de foto in hoge resolutie binnen. In het album van The Pirate en de Limanda kan je ook een leuk filmpje bekijken. tot slot is er ook nog een album met later binnen gekomen "telefoon-foto's". De albums openen telkens in een eigen venster. Veel kijkplezier!
 

Fotoalbum Limanda

Fotoalbum The Pirate II


 


 

Fotoalbum Wiesje

Fotoalbum Zeearend


 


 

Fotoalbum Telefoonfoto's